سابکول و سوپرهیت

چنانچه ما در هر نقطه از چرخه تبرید دما یا فشار را به تنهایی داشته باشیم با جدول های فشار دما ۱ می توانیم فشار یا دمای متناظر را پیدا کنیم.
برای مثال چنانچه دمای گاز R134 در یک چرخه تبرید ۳۵°C باشد فشار اشباع این گاز در همان نقطه ۹۳ / ۷ بار گیج است.
یکی از کاربردهای این جدول ها در شارژ گاز می باشد که با توجه به نوع دمای کار سیستم و اینکه با مایع شارژ شود یا گاز از روش های مختلف استفاده می شود:
یاندازه گیری قسمت فشار بالا(: بدین صورت که به دمای محیط ۱۵°C افزوده و با این دما فشار کار کندانسر را به دست می آورند. )
مقدار دقیق این دما با توجه به نوع سیستم و دمای هوای خشک خارج و دمای مرطوب داخل تعیین می شود
مثال: چنانچه بخواهیم گاز R134 را به کار ببریم و دمای محیط ۳۰°C باشد:
۳۰+۱۵ = ۴۵°C→ ۱۰/۶۷ barg
در این حالت شارژ را تا زمانی ادامه می دهند تا فشارسنج، فشار ۱۰/۶۷ بار را نشان دهد.
دوم )اندازه گیری سوپرهیت( : گاز بهتر است در انتهای اواپراتور ۵ درجه سلسیوس سوپرهیت شود، برای اینکار با فشارسنج، فشار خروجی را خوانده و هم زمان در همان نقطه با دماسنج، دمای گاز را می خوانیم. برای مثال می خواهیم یک سیستم تبرید را با گاز مبرد R22 شارژ کنیم فشار را در انتهای اواپراتور اندازه گرفته، مقدار ۵ بار را نشان می دهد، دمای اشباع متناظر این فشار از جدول ۶°C می شود؛ چنانچه با دماسنج، مقدار دما را اندازه بگیریم ۲۰°C را نشان می دهد. این بدین معنی است که سیستم ۱۴ درجه
سوپرهیت است پس ما باید به شارژ ادامه داده تا اختلاف کمتر شده و به حدود ۷ درجه برسد. اما چنانچه دمای اندازه گیری شده ۸°C باشد اختلاف ۲ درجه است پس کمی گاز باید تخلیه شود.
دمای اشباع گاز - دمای گاز = دمای سوپرهیت
سوم )اندازه گیری دمای ساب کولد(: در شیر سرویس، فشار و دمای مایع مبرد را اندازه گیری می کنیم. سپس دمای متناظر آن فشار )دمای اشباع( را از جدول به دست می آوریم.
دمای مایع - دمای اشباع مایع = دمای ساب کولد
مثال: در یک چرخه R134 دما و فشار اندازه گیری شده در انتهای کندانسر ۳۰°C و ۸ بار است. وضعیت ماده مبرد در چه حالتی قرار دارد؟ ۵ درجه ساب کولد است.
= ۳۵ - ۳۰ = ۵ دمای مایع - دمای اشباع مایع = دمای ساب کولد
جدول های مبردها با توجه به یکای به کار رفته و فشار مطلق یا گیج بسیار متنوع می باشند
فشار برحسب PSIG تعریف شدهو در منطقه زیر فشار آتمسفر )خلأ( در داخل پرانتز شماره ها برحسب اینچ جیوه می باشد. )توجه کنید در این حالت صفر نشانه فشار آتمسفر و ۲۹ /۹۲ نشانه خلأ کامل است.( به طور معمول در جدول هایی که فشار مثبت با بارگیج نشان داده می شود فشار خلأ ممکن است با میلی متر جیوه نمایش داده شود و در این حالت نیز صفر نشانه آتمسفر و ۷۶۰ نشانه خلأ کامل است.

فشار وکیوم
جدول دما و گازها

3 دیدگاه دربارهٔ «ساب کویل و سوپرهیت»

  1. سلام خیلی ممنون از مطلب خوب شما .
    سوال خدمت شما داشتم ممنونم اگه راهنمایی کنید .
    دیتاهای که از سردخانه برداشتم بدینصورت هست ..از خروجی اواپراتور بیرون کابیت دما ۱۷درجه سلسیوس و فشار رو از رو ساکشن ۱۶pigو دمای خروجی کندانسور ۴۰و فشار از ورودی کندانسور یعنی دیسچارج کمپرسور ۱۵۰pigکه با مراجعه به جدول برای گاز r12 دمای جدول ساکشن -۱۱که سوپر هیت میشه ۲۸درجه و دمای دیسچارج ۴۷درجه که سابکول ۶ میشه پیشنهاد شما اینه که گاز به اندازه ۴۷pig اضافه کنم یا اکسپنشن رو تغییر بدم ..تزریق ۴۷pig گاز r12منطقی هست ? ممنون میشم راهنمایی کنید

  2. سلام در دمای محیط ۴۵درجه فشار مکش گاز ۱۳۴چقدر باید باشه جهت شارژ گاز کمپرسور

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
Scroll to Top